Expositie Lost Energy in Tetem

Met de projecttentoonstelling Lost Energy onderzoekt Tetem samen met Provincie OverijsselUniversiteit Twente en de kunstenaars Elise Leusink, Reinier Kranendonk en KunstConstructie welke bijdrage kunst en ontwerp kunnen leveren aan de inbedding van energie-innovaties in de samenleving. De tentoonstelling sluit aan op Tetem’s programmalijn Driving Technology.

Kunstconstructie maakt tijdens de tentoonstelling de hoeveelheid aan ongebruikte spullen zichtbaar die in de twee maanden daarvoor, zowel live als digitaal, zijn opgehaald. Van dit onderzoek naar deze verloren energie wordt tevens een registratie getoond.

Elise Leusink bouwt voor deze tentoonstelling een machine. Elektriciteit is onzichtbaar en dat maakt het waarschijnlijk zo lastig om het verbruik ervan omlaag te schroeven. De slimme meter laat dan wel het gebruik zien, maar het blijven abstracte getallen. Hoeveel is dat eigenlijk, een kilowattuur of een joule? Met de machine die Elise Leusink bouwt kun je dit aan den lijve ondervinden en ga je beseffen hoeveel deze energie eenheden letterlijk aan menselijke arbeid kosten.

Reinier Kranendonk is geïntrigeerd door de verslaving van consumenten aan elektriciteit en dus ook aan elektrisch aangedreven vermaak. Reinier bouwt voor Lost Energy een nieuwe installatie voor de eigentijdse ‘doe-kermis’ Karnieland, waarmee bezoekers ervaren hoe hun eigen lichaamsenergie ingezet kan worden als aandrijving voor een bijzondere kermisattractie.

Voor meer informatie :

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede, NL

4 juli t/m 15 september 2019

Geef een reactie