Kick off: Kampen

Vandaag was het startschot voor ons kunstproject “LostEnergy”. We reisden naar Kampen om van deur tot deur te gaan en de objecten te fotograferen en te verzamelen die de mensen in hun huizen verzamelen. Na het afronden van de ochtendsessie in de buurt van Brunnepe hebben we onze reis voortgezet in IJsselmuiden.

Het was heel interessant om de verschillende reacties van de mensen te observeren. We ontmoette mensen die “nee dank u” zeiden toen ze de deur openden, evenals mensen die ons ​​gelijk in hun huizen uitnodigden om hun objecten en de bijbehorende verhalen te delen. Niet alleen de reacties waren anders, ook de gepresenteerde objecten waren zeer divers. We zagen meetinstrumenten voor de keuken, voetbaden, oude foto’s en andere decoratieve objecten, evenals antieke en antiek ogende bekers en koffiepotten. De bijbehorende verhalen waren ook erg leuk en het was geweldig om te horen hoe de mensen het gepresenteerde object verkregen. Sommige waren geërfd of een geschenk, sommige verkregen op een rommelmarkt of in een winkel.

Interessant genoeg was er geen duidelijk patroon in wie zou deelnemen. Mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden droegen bij aan het project en vonden de gelegenheid om hun verhalen te delen. Achteraf gezien was het een erg leuke dag. We hebben heel aardige, open mensen ontmoet en kijken ernaar uit om vrijdag naar onze volgende stad, Dalfsen, te reizen.

Geef een antwoord