Verslag D2D Dalfsen

Vandaag hebben ons project voortgezet in Dalfsen. Ook hier was het weer raak en werden we verrast door het enthousiasme van de mensen in Dalfsen. We zijn van deur tot deur gegaan en hebben weer succes gehad met onze objecten. Verschillende objecten hebben we gekregen en elk met een ander verhaal. Wat mij het meest bij staat was een luxaflex die helemaal niet werd gebruikt. Jammer genoeg hebben we niet veel vragen kunnen stellen, maar het laat wel zien dat zelfs grote voorwerpen verloren energie kunnen zijn. De mensen hier waren erg vriendelijk en open, we werden vaak uitgenodigd om binnen te komen. De bewoners van Dalfsen waren erg geïnteresseerd en ik heb heel veel leuke gesprekken gehad. Sommige mensen waren heel open en sommige mensen waren blij dat ze hun voorwerpen bij ons kwijt konden.

Ik vond het heel erg leuk dat veel mensen begrip toonden en het goed vonden dat we hiermee bezig waren. We werden aangesproken door 2 mannen in pak en ze vroegen ons wat we deden. Na uitleg van ons project zei de meneer: “Goed dat jullie daarmee bezig zijn, ga zo door! Ik kom zeker wel een keer kijken bij de tentoonstelling.” Dit vonden wij natuurlijk heel erg leuk om te horen. De steun en enthousiasme dat we krijgen van mensen werkt echt heel motiverend en daardoor willen we nog harder ons best doen om wat aan ‘lost energy’ te doen.

Het leukste van de dag vond ik het moment toen ik toevallig bij Kunstlokaal aanbelde. We hadden een project dat ook in lijn was met waar zijn nu op dit moment mee bezig zijn. Zij maken van oude spullen kunst. Het kan echt van alles zijn, gitaren uit sigaardozen, een spijkerbroek als behang, een drumstel uit gerecycled materiaal. Het is heel leuk om de connectie te zien tussen ons project en dat van Kunstlokaal. Wij proberen mensen bewust te maken dat sommige dingen verloren energie is en fotograferen de objecten zodat
we een poster kunnen maken. Zij maken van de dingen die verloren energie zijn iets nieuws waardoor het geen verloren energie meer is. Dit was een hele leuke afsluiting van de dag.

Geef een reactie