Fairphone

Source: Home – Fairphone

Hergebruik en recycling

We komen steeds een stapje dichter bij een kringloopeconomie door hergebruik en reparaties van onze telefoons te stimuleren, de mogelijkheden tot recycling te onderzoeken en de hoeveelheid elektronisch afval wereldwijd te verminderen.

We willen zoveel mogelijk uit de materialen halen die in consumentenelektronica worden gebruikt. We steunen recyclingsprogramma’s om ervoor te zorgen dat waardevolle materialen steeds opnieuw kunnen worden gebruikt.

Waarom doen we dit?

Elk jaar gooien consumenten miljoenen telefoons weg, de meeste telefoons zijn immers niet gemaakt om lang mee te gaan en we worden constant aangespoord om onze apparaten te vernieuwen. Soms worden deze afdankertjes netjes gerecycled, maar vaak eindigen ze op stortplaatsen of worden ze gerecycled op plekken waar de werkomstandigheden allesbehalve veilig zijn.

Onze aanpak

We verkopen reserve-onderdelen en met onze reparatie-tutorials kun je je telefoon zo vaak als mogelijk reanimeren. Ons inleverprogramma waarborgt dat je oude telefoon wordt hergebruikt of gerecycled.Ons terugwinningsprogramma ondersteunt hergebruik en recycling van je oude telefoons en we onderzoeken ook hoe we de Fairphone 2 het beste kunnen recyclen door het makkelijker te maken deze te ontmantelen. Ten slotte werken we met partners samen om lokale initiatieven op het gebied van inzameling te verbeteren in landen die worstelen met elektronisch afval.

Geef een reactie