Spinners namen dure ruimte in beslag

Een file bij de afslag en lange rijen op het terrein van Toi-Toys in Eindhoven. Het is topdrukte, omdat de speelgoedgroothandel een miljoen fidget spinners gratis uitdeelt.

“Het is chaos momenteel”, zegt een medewerker van Toi-Toys aan de telefoon. De speelgoedhandel is vanochtend al om half negen begonnen met het uitdelen van de gratis spinners, anderhalf uur eerder dan aangekondigd. “Er stonden toen al zoveel mensen.”

Stormloop op gratis fidget spinners: ‘Het is hier chaos momenteel’

Twee jaar geleden waren de fidget spinners, plastic speeltjes die je tussen duim en wijsvinger rond laat draaien, niet aan te slepen. Nu krijgt Toi-Toys ze niet meer verkocht. “Onze grootste afnemers zijn klaar met de rage. Iedereen heeft er één”, vertelde Ruben Rooijakkers van Toi-Toys Internationaal al eerder aan Editie NL. Het bedrijf verkocht maar liefst 37 miljoen fidget spinners, maar heeft er één miljoen overgehouden. Het neemt veel ruimte in beslag en dat kost geld. Daarom is besloten ze weg te geven.

De toegesnelde koopjesjagers kunnen zelf een tas komen vullen, daar kunnen er zo’n honderd in. Ook liggen er tassen klaar, zodat mensen die zo kunnen meenemen.

 

Source: Stormloop op gratis fidget spinners: ‘Het is hier chaos momenteel’

Geef een reactie