Verslag 12 oktober, Losser

Zaterdag 12 oktober zijn we in Losser geweest. Die zaterdag was de laatste dag van de week van de duurzaamheid die in Losser georganiseerd was. Ook hier weer mooie verhalen.

Zo kwam er een dame langs met een Mariabeeld (met kind en slang) van plastic. Zij vertelde dat ze ooit een Mariabeeld had gehad, een echte, van gips, in kleur. Deze heeft ze moeten verkopen in financieel mindere tijden. Dat gaf een knagend leeg gevoel alsof je toch iets mist. Toen ze op een dag in een spirituele winkel kwam om eigenlijk een jurk te kopen, zag ze dit beeld staan. Er stonden er vijf precies de zelfde op een rij, maar het beeld raakte haar en ze kocht het. Het stond eerst in de woonkamer, verhuisde toen naar de slaapkamer en verdween in de loop van de tijd uit het zicht. Misschien toch iets te veel plastic.

Ook was er een verhaal van een meneer die via internet al drie jasjes of leren jackets had besteld. In China. Op de plaatjes zag het er mooi uit, de prijs was goed en de maat leek te kloppen. Eenmaal afgeleverd aan huis bleek dit laatste niet waar, het jasje was duidelijk te klein. Dus een maatje groter besteld. Maar ook deze bleek niet te passen. Toch nog een maatje groter proberen, de aller grote Chinese maat, maar helaas, ook deze was te klein. Terugsturen is moeilijk en dus niet gebeurd. Leergeld noemde de man het. Gelukkig werkt zijn vrouw bij de kringloop winkel in de hoop dat iemand anders hem wel past en er blij van wordt.

In Losser gaan ze verder met de energie transitie op allerlei verschillende manieren. Zo ook in het onderwijs, kinderen van het basisonderwijs gaan er hun eigen energie challenge bedenken en uitvoeren. Wij wensen hen veel plezier en succes !

Geef een reactie